Lite om Anders och vägen till konsten 


Jag är uppvuxen i en familj med många syskon, som flyttat kors och tvärs här på jordklotet. Familjen kom ur kurs och slets tyvärr successivt isär och jag fick mycket tidigt ta ansvar för mig själv. Jag vågade välja min egen väg och förstod att vara sann mot mig själv.


Efter studier på Ekonomihögskolan i Lund - med inriktning strategi och styrning och forskning hur kultur och värdegrund påverkar organisationers utveckling och beslut - hade jag en lärorik period hos stora multinationella företag.


Efter ett tag kom jag naturligt in på en bana som entreprenör och startade ett flertal egna bolag. Med entreprenör menas att ha en idé, en tanke, som ingen annan har eller få har sett tidigare -  och försöka få andra att förstå och se samma fördelar med idén. Att utmana traditionella synsätt. Redan som 16 åring startade jag mitt första företag så denna väg var naturlig för mig.


Men kanske viktigast i denna korta historiebeskrivning - jag övergav aldrig drömmen att arbeta och leva som en konstnär. Medan andra ämnen i skolan fick stå tillbaka fick jag alltid högsta betyg i teckning. Varje papperslapp som passerade mig fick en krumelur av något slag. Skulle kunna titulera mig som en av de första graffitimålarna också - men det är en annan historia. Jag har parallellt under åren som vuxen suttit i konstföreningars styrelser, studerat på Skånska Målarskolan och haft egna konstutställningar. Jag har även byggt upp en egen liten konstsamling. Konst som får oss att se och förstå vår samtid och utmana oss själva. Jag har jobbat aktivt med min konst under de senaste 20  åren.


Nu har jag tillsammans med min sambo tagit steget fullt ut och byggt en egen ateljé och galleri för bildkonst, keramik och möten - i det natursköna Skäret på Kullaberg. En plats växer fram där kultur skapad av människan gifter sig med den sårbara kultur naturen utvecklar - djur, fåglar, insekter, växter, miljö... -  och som vi är så beroende av. Kanske en tanke värd att notera :)

Get in touch